Woonzorgcentrum Het Laar


 "Ik voel me hier geborgen en veilig. Het is fijn wonen." "De medewerkers zijn aanspreekbaar en behulpzaam."

 

In het Laar werken we volgens de principes van het kleinschalig genormaliseerd wonen waarbij zo gewoon mogelijk leven het uitgangspunt is.

Zowel personen met fysische als psychische zorgvragen zijn welkom. Een multi-disciplinair team staat klaar om u de nodige ondersteuning te geven.

In onze ruime woonkamers staat gezelligheid en herkenbaarheid voorop. Iedere woonkamer beschikt over een open keuken, zit- en eetgedeelte. Je kan er terecht voor het ontbijt, middagmaal en avondmaal in een huiselijke sfeer. Naast de maaltijden is het er ook aangenaam vertoeven en kan er deelgenomen worden aan individuele- of groepsactiviteiten.

De kamer is uitgerust met een hoog-laagbed, nachtkast, tafel, stoel, aangepaste zetel, ingemaakte kast, safe-lade, frigo en TV. De badkamer is rolstoeltoegankelijk en beschikt over toilet, lavabo en inloopdouche. De kamers zijn voldoende ruim om, naar wens, nog een klein meubilair en decoratiemateriaal te plaatsen.

Onze nieuwbouw is uiterst geschikt om personen met dementie te ondersteunen in een huiselijke, vertrouwde en herkenbare omgeving. Hierbij hebben we in het bijzonder aandacht voor de autonomie, betrokkenheid en de mogelijkheden van de bewoner. We bemerken een sterke verbetering van de mobiliteit en de voedingstoestand en het algemeen welzijn van onze bewoners. Dit wijzen we toe aan de goede inrichting en indeling van ons nieuwe huis en het kleinschalig genormaliseerd wonen.

De bewoners willen we met warme zorg omgeven. In een stapsgewijs proces gaan we samen met de bewoner, de familie, de huisarts, de betrokken hulpverleners, … op zoek naar de zorg die de bewoner wenst. Het is een totaalzorg die tegemoet komt aan de noden van de bewoner en waarbij er ook voldoende aandacht is voor de omgeving.

Dagprijs (vanaf 1/07/2023)

Eénpersoonskamer                        netto 68,25€ per dag
                                                   (74,73€ - 6,07€ instellingsforfait - 0,41€ incontinentiekorting)

De sociale dienst bekijkt indien er recht is op bepaalde tegemoetkomingen naast het pensioen.

 

Bel gerust 051 61 10 82 of mail naar socdzwev@gvo.be

Andere zorgoplossingen

Erkende assistentiewoning
Het Laar, Zwevezele