Infopunt Dementie


“Ik werd vaak van het kastje naar de muur gestuurd, nu kan ik met al mijn vragen terecht in het infopunt.” “Dankzij tips van het infopunt lukt het me om op een betere manier te communiceren met mijn echtgenote.”

Leven met dementie is niet gemakkelijk, niet voor de persoon zelf en ook niet voor zijn omgeving. Met ons infopunt willen wij personen met dementie, familie en/of mantelzorgers ondersteunen en begeleiden. U kan bij ons vrijblijvend terecht met uw vragen, bezorgdheden, voor praktisch advies of wanneer het u even teveel wordt.

Bel gerust 051 61 10 82 of mail naar dementiezwevezele@gvo.be

Je kan bij ons infopunt gratis terecht met je vragen, bezorgdheden, voor praktisch advies of wanneer het je even teveel wordt. Wij willen dan ook een antwoord bieden op vragen zoals :

  • Toelichting en informatie over de verschillende vormen van dementie
  • Hoe kan je omgaan met gedrags- en stemmingsproblemen zoals nachtelijke onrust, dwaalgedrag, ontkenning, boosheid, angst, verdriet, …
  • Welke hulpmiddelen kunnen nuttig zijn om het dagelijks handelen te vereenvoudigen vb. het zetten van koffie, telefoneren, aankleden, boodschappen doen, …
  • Welke tips kan je gebruiken om alles terug te vinden in de kast, de afstandsbediening van de tv vereenvoudigen, …

Samen gaan we op zoek naar concrete antwoorden met als doel de persoon met dementie zolang als mogelijk op een comfortabele manier thuis te laten wonen. Een verhelderend gesprek of kleine praktische oplossingen kunnen een wereld van verschil maken.

We zijn je zorggids op dit hobbelige pad. Elk gesprek is vertrouwelijk, vrijblijvend. Als langskomen moeilijk is, dan komen we tot bij jou.

Lees je liever? Kom dan zeker eens langs in onze infohoek met infowijzers, artikels, folders, brochures, … . Wij beschikken ook over een ‘geheugenkoffer met allerlei info’, een aantal boeken en hebben een samenwerking met de gemeentelijke bibliotheek.

Voor meer informatie : bel en vraag naar Isabelle

Isabelle Impens

Referentiepunt dementie

Andere zorgoplossingen

Trajectbegeleiding -  Sociale dienst
Trajectbegeleiding - Sociale dienst
Het Laar, Zwevezele
Lokaal dienstencentrum
Lokaal dienstencentrum
Het Laar, Zwevezele
Dorpsrestaurant Geselle
Dorpsrestaurant Geselle
Het Laar, Zwevezele